Nedst syn hos børn – hjælp dit barn.

Det normale syn

Barnets syn udvikler sig hurtigt i den tidligste barndom. Formålet med at måle barnets syn hos lægen til børneundersøgelserne fra barnet er 5 uger,  er at finde de børn, som ikke ser normalt. Følger barnets syn ikke den normale udvikling bør barnets syn undersøges hos enten en øjenlæge eller en skeleterapeut(ortoptost).

Få mere at vide om, hvordan vi diagnosticerer og behandler synsproblemer hos børn her.

Hos Memira tilbyder vi øjeblikkelige konsultationer med vores private øjenlæger, helt uden ventetider. Vores ekspertise inkluderer omfattende erfaring med synsundersøgelser af børn, herunder forundersøgelse, diagnosticering og behandling af synsforstyrrelser hos unge patienter. Det er særligt vigtigt at identificere synsproblemer hos børn tidligt, mens deres syn og øjne stadig er i udvikling.

Årsager til nedsat syn

Årsager til at barnets syn ikke følger den normale synsudvikling kan blandt andet skyldes langsynethed, nærsynethed, bygningsfejl eller en kombination af disse, også kaldet refraktionsanomali. Sjældnere ses sygdomme i øjet, som kan føre til skelen samt sygdomme i hjernen, som påvirker synsbanen. Hvis et øje ikke bruges – enten på grund af skelen eller refraktionsanomali risikerer man, at øjet bliver dovent (amblyopt).

Hyppigste tegn på synsnedsættelse er, at barnet tager tingene tæt op til ansigtet, klager over hovedpine, kniber øjnene sammen, skeler på et eller begge øjne eller har svært ved at se TV.